adore

Köszönjük, hogy meglátogattad az oldalunkat! Dóri és Rita vagyunk, akik ezt a blogot elindították, azzal a céllal, hogy inspirálják a menyasszonyokat (és nem kevésbé a vőlegényeket :) ), akik egyedi, ötletes, vintages stílusú esküvőt álmodtak meg maguknak.

Kategóriák

Feedek

legszebb helyszínek Budapesten

2013.04.24. 10:13 adore

Éppen esküvőszervezés kellős közepén vagyunk... Eddig a legnagyobb tanulság a számunkra, hogy Budapesttel, mint helyszínnel csak egy baj van: NEM ELÉG EGY ESKÜVŐ :). Szebbnél szebb helyeken jártunk és egyszerűen képtelenség választani.

Nektek mi a legfontosabb szempont a helyszín választásnál? Mi az amiből nem engedtek: a szépség, a közelség, a szabadtér?

A mostani esküvő szervezés egyik fontos szempontja, hogy a szertartás helyszíne legye különleges és legyen Budapesten könnyen elérhető helyen. A kérés hallatán rögtön a Vajdahunyad vára és a Budai vár különböző színterei jutottak az eszünkbe. Budapest szívében szerintünk ezek a legromantikusabb és legszebb helyszínek.

Vajdahunyadvara.png

A titkos kedvencünk a Vajdahunyad várában található eldugott Kerengő. Kerengő a szabad szem elől el van zárva, és csak a különleges esetekben (helyszínszemle ;) ) nyitják ki kapuit. Amint beléptünk erre a helyre, úgy éreztük, mintha a középkorba csöppentünk volna vissza. A borostyánnal befutott falak, a vastag kőfalak... nem is találok rá szavak.

Az alaprajzánál pedig keresve se lehetne jobbat találni a szertartás számára: A Kerengő közepén lehet a szertartás és a vendégsereg körbe tudja állni. A szertartásnak így megvan az intimitása, ugyanakkor a vendégek is jól láthatják, hallhatják mi is történik. A Kerengő azonban még ennél is több lehetőséget rejt magában, tökéletes vacsorát is lehet itt szervezni. Az oldalai teljesen nyitottak, így egy nyári meleg este friss levegő járja át, ugyanakkor a vastag falak jól tartják a hőt, így a szertartás alatt senki sem kap hőgutát, míg a vacsora alatt senki sem fázik meg. A Kerengőhöz egy 70 nm-es fedett terem is tartozik, így ha hidegre fordulna az idő sincs semmi baj.

Budaivar.pngbudaivar2.png

A Budai vár a lehetőségek egész tárházát nyitja meg előttünk, amerre a csak néztünk újabb és újabb lehetőségek ötlöttek a szemünk elé. A felső képen a Budapesti Történeti Múzeum Panoráma terasza látható, ezen a helyszínen csak egy a félő: a vendégsereg Budapest látképében fog gyönyörködni a menyasszony helyett ;). A Halászbástyát nem hiszem, hogy be kell mutatnom, azt azonban kevesen tudják, hogy esküvők helyszínéül is szokott szolgálni ez a csodálatos fehér mészkő épület. A Halászbástya esetén nem kell sokat törni a fejünket, hogy a szertartás utáni fotózás hol legyen ;). Az utolsó kép szintén a várban található: egy romos templom, talán a világ legszebb panorámájával rendelkező romos temploma. Mint ahogy a kép is mutatja, nem csak a szertartást, hanem a vacsorát is rendezhetjük itt, ha egy meleg nyári estét választunk időpontjául.

Azért, hogy a vendégseregnek ne kelljen sokat sétálnia a szertartás helyszíne és a vacsora színtere között, ki is néztük nektek a tökéletes bulizós helyet, ha várban tervezitek a kimondani a boldogító igent: a Budapesti Történeti Múzeum kertje (melyhez rossz idő esetén fedett rész is tartozik).

AnikoViktor56.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő helyszín

A bejegyzés trackback címe:

https://adore.blog.hu/api/trackback/id/tr175236878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása