adore

Köszönjük, hogy meglátogattad az oldalunkat! Dóri és Rita vagyunk, akik ezt a blogot elindították, azzal a céllal, hogy inspirálják a menyasszonyokat (és nem kevésbé a vőlegényeket :) ), akik egyedi, ötletes, vintages stílusú esküvőt álmodtak meg maguknak.

Kategóriák

Feedek

Mézeskalács

2012.12.15. 12:42 adore

mezeskalacs18.jpg

A blogot teljesen betakarta a Karácsony hangulata, úgyhogy a mai bejegyzés is ennek a jegyében íródik :). Szerettek sütni-főzni az ünnepekkor? Mit szoktatok?

Mi minden évben megpróbálkozunk a mézeskaláccsal, kisebb-nagyobb sikerrel, de javuló tendenciát mutat a kép. Idén már annyira felbátorodtunk, hogy nemcsak figurák, de egész mézeskalács ház sütésére adtuk a fejünket. Bár, ha nagyon őszinték akarunk lenni, a mézeskalács nem a kedvencünk a sütik között, már ami az ízét illeti, nincs vele semmi baj, de azért van finomabb. De a hangulata, no meg az illet és a dekorálási lehetőségek benne, no egy szó mint száz szerintünk nincs Karácsony mézeskalács nélkül :).

Összegyűjtöttünk néhány ötletet, nektek no meg persze magunknak is:

mezeskalacs_monti3_1.png

Ez kis bögrére akasztható mézeskalácsház a kedvenc <3, unokatesóm hívta fel rá a figyelmem...muszáj lesz kipróbálni :)

mezeskalacs_monti2_1.png

Nagyon szép dekoráció lehet az asztalon a szép mézeskalács.

De nemcsak asztalt lehet díszíteni vele, hanem a fára vagy ajándékba is nagyon mutatósak.

mezeskalacs_monti4.png

mezeskalacs_monti.png

Jól néz ki a porcukros dekoráció, és úgy tűnik nem is nehéz, kezdőknek javasolt :)

mezeskalacs3.png

Az ünnepi terítésnél is hasznos lehet:

mezeskalacs21.jpg

mezeskalacs17.jpg

És persze, ha már a kedv megvan csak egy recept hiányzik:

  • 1 kg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 30-40 dkg virágméz
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg fahéj
  • 1 dkg őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék - körülbelül 2 dkg

A lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát öntsd egy tálba és keverd össze. Üsd bele az egész tojásokat. (2-3 tojássárgát is teszel bele, akkor puhább lesz a tészta). Keverd a margarint is a masszába (egyszerűbb dolgod van, ha a margarint előre kivetted, és már puha) Majd  jöhet az üvegben forró vízbe állított, meglangyosított mézet.

Liszt vagy margarin hozzáadásával tudod változtatni a tészta állagát, a lényeg, h ne ragadjon a tál falához, de azért lány, könnyen gyúrható maradjon. A kész tésztát hagyd állni legalább 3-5 órán keresztül, vagy egy egész éjszakát.

Az állni hagyott kész tésztát szedd több részre nyújtsd ki a tésztát körülbelül 3-4 milliméter vastagra, de nagyobb figurák sütésénél vastagabbra.  A lisztbe mártott kiszúró-formákkal szaggasd ki a mézeskalácsot.

Amikor elhelyezed a kész formákat a tepsiben ügyelj arra, hogy sütés közben megdagadnak a tészták, úgyhogy elég helyet hagyjál. Forró sütőbe tedd, de közepes lángon süsd, és amikor már érzed a fűszerek illatát, akkor nézd meg! Ha egyenletesen aranybarna, vedd ki.

mezeskalacs.jpg

d&r

forrás: pinterest, femina.hu, everlytrue.trumblr.com, lafifole.blogspot.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adore.blog.hu/api/trackback/id/tr324964526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása