Lassan itt a levendulaszezon a levendula őrültek legnagyobb örömére :). A levendulának nem csak jó az illata, de szuper dekor ötleteink is vannak. A levendulának még más nagy előnye is van: nagyon sokáig eláll, így az esküvő után a csodás dekorációktól nem kell fájdalmas búcsút venni, hanem a lakásunk díszévé is válhatnak. Másrészt a levendula ehető, így a dekor ötletet az esküvőn felszolgált ételek és italok szín és ízvilága is visszatükrözheti. Welcome drink-nek felszolgálhatunk levendulás limonádét, akár a menyasszonyi torta is lehet levendulás vagy modernebb esküvők esetén a levendulás cupcake lehet a desszert.
Levendulából nagyon egyszerűen lehet csokort vagy egyéb dekorációs elemeket készíteni, így meleg szívvel ajánljuk a DIY esküvőt megálmodóknak. Ráadásul, így a menyasszonyi csokrot nagyon sokáig lehet megőrizni, hacsak nem dobja a fiatal asszony a hajadon lányok közé (bár ma már emiatt nagy divat, hogy külön dobócsokor van).
A levendula mint téma a meghívó színeiben, mintájában is visszaköszönhet, vagy akár az ültető kártyákat is feldobhatjuk vele. A régies kézírásra emlékeztető betűk, esetleg barnított, papírok nagyon passzolnak a levendula keltette hangulathoz.
Ráadásul a megszokott rizsszórás helyett morzsolt levendulát is oszthatunk a násznépnek kis tölcsérekbe csomagolva. Bár a babonásoknak a termékenység reményében továbbra is a rizst ajánljuk, az biztos, hogy a levendula mellett döntőket csodás illat fogja körüllengeni.
Levendulával díszíthetjük is a menyasszonyi tortát, vagy akár bele is süttethetjük a süteményekbe, hiszen nem csak nagyszerű dekoráló elem, de finom is.
Végül, de nem utolsó sorban a levendula talán legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyen lehet belőle látványos dekorációkat készíteni, így virágkötő tanfolyamon részt nem vett menyasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, ha maguk szeretnék elkészíteni a dekorációkat. Igazából nem is kell hozzá más, mint sok-sok levendula, színben passzoló szalagok, erős madzag és néhány váza. Szerencsére nem kell sokat bíbelődni a csokrokkal, csak egy nagyobb köteget át kell kötni szorosan a madzaggal, rá a szalag és kész is a csokor.
d&r